Autonómiát, egyenlő jogokat a felvidéki magyar nemzetrésznek !
Autonómiát, egyenlő jogokat a felvidéki magyar nemzetrésznek !
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Commora Aula
 
Commora Aula autonómia-tervezet
 
Dél-Fölvidéki Autonómia Tanács
 
Mozgalom a Regionalizmusért (MaRe)
 
Nomos Regionalizmus Polgári Társulás
 
Autonómia
 
Benesi-dekrétumok
 
Tudatos szlovák asszimilációs politika
 
Nemzetközi emberjogi normák
 
Szabad nyelvhasználati jogok
 
Magyar történelem
 
Dokumentumok
 
Eva Maria Barki beszédei
 
In English - Po slovensky
 
Hírek sorstársainkról
 
Szavazás
Szavazás az autonómiáról?
Milyen autonómia-forma lenne a legmegfelelőbb Felvidéken ?

Területi
Területi és kulturális együtt
CSak a kulturális elegendő
Gazdasági régió elegendő
Egyik sem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Honnan olvas bennünket?

Felvidékről
A maradék Magyarországról
Erdélyből
Délvidékről
Kárpátaljáról
Nyugat Európából
Tengeren túlról
Örvidékről
Szlavóniából
Máshonnan
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Történelem-hamisítás

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Az elmebeteg Slota megint történelmet hamisít :" a szlovákok védték meg a magyarokat a törököktől "

  2007.11.08. 10:00

Slota: "Azért jöttünk össze,hogy száz év után emlékezzünk azokra, akiket a magyar önkény és arrogancia főbe lőtt,mint állatokat ", ecsetelte Slota a történteket. "Lehet,hogy az volt a hibánk,hogy védtük a magyarokat, akik gyáván megfutamodtak a szlovák hegyekbe a törökök elől. Inkább felfalták és elhurcolták volna őket Isztambulba", folytatta agyalágyult eszmefuttatását a betegesen soviniszta Ján Slota, aki a civilizált világ döbbenetére tagja a pozsonyi kormánykoalíciónak.

A Mgyar Jelen szerkesztőségének megjegyzése:

Slota természetesen megint hazudik és történelmet hamisít. A mohácsi vész előtt majdnem színmagyar Kárpát-medence ugyanis éppen a török megszállás miatt lett később ilyen tarka nemzetiségű terület.

Miközben ugyanis az Alföldön és az erdélyi végeken a magyarok ontották vérüket a török ( korábban tatárok) elleni harcban, addig az északi hegyekben zavartalanul szaporodhattak a tót parasztok.

Míg a magyar nemesemberek által vezetett törökverő seregekben, vévári várvédő csapatok soraiban a magyarok között nem is elhanyagolható számban akadtak horvát, rác, oláh, német vitézek, történetesen egyetlen tót (egészen pontosan a ma szlovákoknak nevezett népcsoport) hősről sem maradt feljegyzés ezekből az időkből.

A 150 éves török uralom alatt az Alföld déli része elnéptelenedett, s a kipusztított magyar lakosság helyére - többek között - a szlovákok őseit telepítették az északi hegyekből, ők ugyanis a magyar vitézek kiontott vérének köszönhetően zavartalanul szaporodhattak.

Ennyit Ján Slota legújabb történelemhamisításáról. A szlovákok és egész Európa részéről hálátlanság helyett köszönet illetné a magyarokat,amiért testünkkel védtük a keresztény világot a "gaz pogány" ellen ...

Forrás: Magyar Jelen, VIII.évfolyanm 22.szám,2007.november 3.,7.oldal). 

Csernova- kár,hogy az igazságot elhallgatják és etnikai konfliktust kreálnak egy templomszentelési ügyből

  2007.11.05. 09:30

Csernovai esetből levonható következtetések: Tovább >>

A Lex Hlinka margójára...

  2007.11.05. 09:27
Hlinka szlovák nacionalista, a legnagyobb tót párt vezére 1925.június 4-én, a Trianoni békediktátum évfordulóján kijelentette ( az idézet  Bonsal amerikai ezredes könyvéből való, az ezredes tagja volt a trianoni tárgyaló küldöttségnek , az 1946-ban kiadott könyvének "Csehek,szlovákok és Hlinka páter" fejezetében írta le Hlinka mondását):
" Mindannyiunk lelkében lobogjon a magyar haza emléke,mert ezer esztendös magyar uralom alatt nem szenvedtünk annyit mint a cseh uralom hat éve alatt" .  Tovább >>

Egy kis történelmi áttekintés a szlovák asszimilációs politikáról

  2007.10.28. 18:21
Ha már az asszimiláció kérdéséről beszélünk - amelyet tagadnak a szlovák hivatalos körök és ők inkább magyarosításról beszélnek- nem lehet azt állítani, hogy tudatos szlovák asszimilációs politika nem létezett és nem létezik és akármennyire is próbálják véka alá rejteni a Benesi-dekrétumok ma is alkalmazhatóságának voltát a szlovák hivatalos körök. Az egy letagadhatatlan tény, hogy a szlovák politika tendenciózus magyar beolvasztást nem végzett volna, amely mind a mai napig aktuális kérdés. Sajnos.

A szlovák és román sovinizmus összehasonlítása

  2007.10.28. 18:01
Szomorú összehasonlítás a román és szlovák sovinizmus közös tőről fakadása és az egymástól ellesett módszerek hasonlósága

Maďarič szerint nem volt kitelepítés

MTI,MNO,Kossuth Rádió  2007.10.08. 01:12
'A szlovák kulturális miniszter tagadja, hogy ártatlan magyarokat is kitelepítettek: "Csak az árulókat és kollaboránsokat költöztették át Magyarországra".

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2009.02.10. 13:38
2009.02.10. 13:30
2009.02.10. 13:20
Friss hozzászólások
 
Fórum
 
Felhívások
 
Aláírásgyűjtés
 
Programajánló
 
Csevegő

 
Látogatottság
Indulás: 2007-10-01
 
Jelenlegi látogatók
látotagó olvassa a lapot.
 
Bannereink

Commora Aula - Autonómia Mintaudvar

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Kiemelt cikkek archívuma
 
Támogatóink
 
ENSZ: Minden népnek joga van az önrendelkezésre

Tovább >>

 
Az Erdély Ma hírei

 
Szavazás
Kell-e egy új, az autonómiát képviselő magyar párt Felvidéken?
Lehetséges válaszok:

Igen,mert az MKP nem képes megújulni
Nem,mert majd az MKP megújul
Kell, az MKP soha nem fogja kérni az autonómiát
Nem kell sem új párt ,sem autonómia
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend