Autonómiát, egyenlő jogokat a felvidéki magyar nemzetrésznek !
Autonómiát, egyenlő jogokat a felvidéki magyar nemzetrésznek !
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Commora Aula
 
Commora Aula autonómia-tervezet
 
Dél-Fölvidéki Autonómia Tanács
 
Mozgalom a Regionalizmusért (MaRe)
 
Nomos Regionalizmus Polgári Társulás
 
Autonómia
 
Benesi-dekrétumok
 
Tudatos szlovák asszimilációs politika
 
Nemzetközi emberjogi normák
 
Szabad nyelvhasználati jogok
 
Magyar történelem
 
Dokumentumok
 
Eva Maria Barki beszédei
 
In English - Po slovensky
 
Hírek sorstársainkról
 
Szavazás
Szavazás az autonómiáról?
Milyen autonómia-forma lenne a legmegfelelőbb Felvidéken ?

Területi
Területi és kulturális együtt
CSak a kulturális elegendő
Gazdasági régió elegendő
Egyik sem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Honnan olvas bennünket?

Felvidékről
A maradék Magyarországról
Erdélyből
Délvidékről
Kárpátaljáról
Nyugat Európából
Tengeren túlról
Örvidékről
Szlavóniából
Máshonnan
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
A Commora Aula írások

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

A szlovák belügy diszkriminálja a felvidéki magyarokat

  2007.11.15. 17:05

Belügyminisztérium diszkriminálja a magyarokat! A magyarnak kuss a jussa. 2007.11.14 Belügyminisztérium diszkriminálja a magyarokat! A szlovák belügyminisztérium harmadjára is elutasította a Dél-Fölvidéki Autonómia Tanács (DFAT) beadványát, mint polgári társulást. Belügyminisztérium szerint a DFAT neve és a céljai közül a polgárjogi tevékenységek támogatása sérti a szlovák alkotmányt, 1.cikk. (1) “Szlovák Köztársaság önálló, demokratikus és jogállam. Semmiféle ideológiához és valláshoz nem kötődik.”, 3.cikk.(1) “Szlovák Köztársaság területe egységes és sérthetetlen.”, 34.cikk. (3) “A nemzetiségi (helyesen nemzeti) és etnikai kisebbségekhez tartozó polgárok jogi tevékenysége, amelyek garantálva vannak ebben az alkotmányban, nem vezethetnek a Szlovák Köztársaság függetlenségének és területi sérthetetlenségének a veszélyeztetéséhez és a többi lakosságának a diszkriminácójához.” Tovább >>

A felvidéki autonómiáról

  2007.11.07. 12:14
"Az autonómia, az reális cél annak aki hisz benne,
utópia annak aki nem, középső út nem létezik,
aki mégis ezt az utat járja, az vak és tehetetlen."
Bósza JánosTovább…

Commora Aula képek

  2007.10.20. 11:17
Commora Aula képek

Aki bújt,aki nem...

  2007.10.14. 11:41
2007.10.14.www.commora.hu - Kétfajta felvidéki magyar van, aki mer és csinálja és aki nem mer és az okokat keresi, hogy mit miért nem lehet. Vajon miért nem merünk? Miért csak félig élünk és félig szinészkedünk?

Nyílt levél

  2007.10.09. 10:08
A hazudozás politikailag korrekt (Fico, Slota, Mečiar), az igazság szélsőséges (DFÖT)! Mélyen tisztelt Ivan Gašparovič, Köztársasági Elnök Úr, Ön szerint Szlovákia jogállam?

Slota uszítására, válaszom a békés autonómiaharc

  2007.10.09. 00:16
2006.07.29.

Autonómia Mintaudvar

  2007.10.09. 00:14
www.commora.hu-2006.szept.10. Polgári társulásunk az Önök tehetetlenségét és megalkuvó politizálását, becseréli egy békés autonómiatörekvés felvállalására. Az autonómiaszó rehabilálásával kezdve, a területi és a perszonális autonómiáért kezdett aláírásgyűjtésen át a végcélig kitartva az autonómiák létrehozásáig. Ezért jött létre a polgári társulásunk áprilisban, ezért nyitottuk meg augusztusban Komáromban a koordinációs irodánkat, ezért indítottuk el szeptemberben aláírásgyűjtési kampányunkat a területi és a perszonális autonómiáért és ezért szólítjuk fel most az MKP alapszervezeteit is, hogy az önállóság és a szabad emberi akarat Kant-i méltósági, felvilágosodási, haszonelviségi szabályai szerint bátran cselekedjenek.

Koszovó megkapja a maximumot

  2007.10.09. 00:06
Koszovó megkapja a maximumot, mi csak a minimumot követeljük az autonómiát.

A Kárpát-medencei népek közös autonómiatanácsa

  2007.10.09. 00:02
2007.1.10.commora.hu. A Kárpát-medencei magyar népeknek, közösen kell kiharcolniuk az autonómiákat. Az elmúlt évtized bebizonyította, hogy a 3,5 milliós a szomszédos országokba rekedt, saját szülőföldjén élő magyarság, Magyarországra és a saját politikusaira se számíthat.

Bélák, mi mind szabadnak és egyenlőnek születtünk

  2007.10.08. 23:56
Bélák, mi mind szabadnak és egyenlőnek születtünk ! 2007.3.10.commora.hu. Bugár szerint a területi autonómia Duray féle “kitaláció”, szerinte sokkal fontosabb dolgunk van. Például Brüsszelben szlovákul janicsárkodni, közben azzal riogatni a Felvidéki Magyar Népet, hogy minek nekünk a területi autonómia, hisz Janicsár Béla oldalbordájának (Csáky) állítása szerint mi (Felvidéki Magyar Nép - FMN) képtelenek lennénk effajta autonómiát, közösen az itt élő többi néppel együtt működtetni.

Türelmes tárgyalásokkal

  2007.10.08. 23:53
2007.6.3 Türelmes tárgyalásokkal igenis kikövetelhető a közös területi autonómia. Commora Aula autonómia tervezete nem irányul Szlovákia területi integritásának a kárára. Csupán egy olyan javaslat, amit (hasonlót) a felvidéki magyar politikának már réges-régen ki kellett volna dolgoznia, majd azt vitára bocsájtania.

Vitaindító, Autonómia-modellek Dél-Fölvidéken

  2007.10.08. 23:50
Vitaindító, Autonómia-modellek Dél-Fölvidéken a Dél-Fölvidéki Autonómia Tanács létrehozásához - 2007.6.2 .commora.hu. Autonómia-modellek Dél-Fölvidéken Először is le kell írnunk: mi az autonómia, mi várható tőle, s egy adott kisebbségi léthelyzetben annak mely típusa alkalmazható, a személyi és a területi elven szerveződő formája létezhet-e egymás mellett. Ez részint azért fontos, hogy a viták résztvevői így egyértelműen elkötelezhetik magukat valamely nekik tetsző álláspont mellett, valamint könnyebben tudnak a vitában állók közül egyesektől elhatárolódni, másokkal pedig közös platformra helyezkedni.

Autonómia, reális cél vagy utópia? A Dzurinda-féle kettős mérce - Az autonómiáért tenni is kell !

  2007.10.08. 23:48
Csak egyenrangú polgárként 2007.6.25 Ha ellopják a házadat, majd azt másnak ajándékozzák, az jogos? Ha ellopják a hazádat, majd más népnek ajándékozzák, az jogos? Ha az ellopott házadat visszaköveteled, az jogtalan? Másnépnek jándékba adott hazádban azonos jogokkal felruházva akarsz élni az ezeréves szülőföldön, az jogtalan? Az ellopott házadat visszakövetelni, miért nem szabad, miért nem adják vissza?

A cél szentesíti-e az eszközt?

  2007.10.08. 21:39
2007.10.08. 21:39 A cél szentesíti-e az eszközt? És vajon mi volt a cél? Lesz megoldás is (megbékélés, Benes-dekrétumok)? Vagy megint hülyét csináltak belőlünk? Duray 17 éve ezt csinálja, Csáky jó diák lett.

Az autonómia-szavazás állása 2007.október 8-án

  2007.10.08. 21:26
427 szavazatból 79% igen. Forrás: www.commora.hu

Küzdeni kell !

  2007.10.08. 21:24
Senki sem fog autonómiát adni azért, mert az jogos, igazságos vagy szép, de pusztán az a tény, hogy egyesek szerint jogtalan vagy igazságtalan, nem is lehet az akadálya. T.J.

A kettős etnikumú autonómia

  2007.10.08. 21:07
A polgári elven a kettős etnikumú autonómia, adott területen a kétfajta anyanyelvi öntudathoz tartozó lakosok, polgárok közös autonomiája, ahol az egyik etnikum se uralkodik a másik felett.

A sikeres autonómia-tárgyalás lényege az alkudozás!!!

  2007.10.08. 21:04
A területi autonómia, ott, ahol kivívták, az illető közösség döntő többségének akarata és csakis hosszas munka eredményeként jött létre.

Commora Aula: elengedhetetlen az egységes fellépés

  2007.10.08. 20:46
ius cogens

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2009.02.10. 13:38
2009.02.10. 13:30
2009.02.10. 13:20
Friss hozzászólások
 
Fórum
 
Felhívások
 
Aláírásgyűjtés
 
Programajánló
 
Csevegő

 
Látogatottság
Indulás: 2007-10-01
 
Jelenlegi látogatók
látotagó olvassa a lapot.
 
Bannereink

Commora Aula - Autonómia Mintaudvar

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Kiemelt cikkek archívuma
 
Támogatóink
 
ENSZ: Minden népnek joga van az önrendelkezésre

Tovább >>

 
Az Erdély Ma hírei

 
Szavazás
Kell-e egy új, az autonómiát képviselő magyar párt Felvidéken?
Lehetséges válaszok:

Igen,mert az MKP nem képes megújulni
Nem,mert majd az MKP megújul
Kell, az MKP soha nem fogja kérni az autonómiát
Nem kell sem új párt ,sem autonómia
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!